Monday, October 7, 2013

SHAKLEE : Supplement ketika pregnant :)

Assalamualaikum mommies and readers sekalian.
haa today amik curik2 masa menaip blog dikala Umar sedang kusyuk bermain tablet bersama abie beliau, heheheheh 


so sape dah bace previous entry CPM?? chehh bajet famous
so today CPM nak cerita ceriti bout supplement yang CPM amik untuk pregnancy kali ini. 
wheeee..

SHAKLEE
mesti most of us slalu dengar pasal bendalah ni kan. kadang2 sampai bebuih telinga 
ehhh over lak. 
yelaaa mane tak berbuih sebab supplement from SHAKLEE ni sangat2 bagus. 
sepanjang preggy kali ni cergas ceria gemilang terbilang je.
letih2 xde, nak ngamuk2 pon xde. yelaaa klu dah letih benor, mesti rase nak ngamuk kan?

haaa meh kite tengok sket ape yg CPM amik ,

Ok, semua ni CPM amik melainkan alfafa
dek kerana waktu preggy xboleh amik alfafa.
haaaaaaaa sambung makan semula masa dlm pantang nnti.

1. ESP (Energy Soy Protein) 
tu faveret CPM lah,
huiii klu dahaga mesti tringat2 kat ESP tuh ,
dah mcm angau dah.
*rase sgt sedap vanilla
*cpm shake dengan cold fresh milk + cadbury choc powder
auwwwwww
*rese mengenyangkan
*kulit jadi lembut
*kuku and rambut pon sehat, shiny je

2. Vitamin C
* yang ni rase die masam2 sket, sebiji vit c same dengan 7 bijik limau
haaaa. so, xdelaa pening2 mual2 bagai. kulit pon jadi cantik je
3. Bcomplex
*Vit B complex ni die datang skali ngn folic acid
semua mommie tau kan folic acid bagus 
tuk preggy mommy. t
4. Vitalea
*yang ni pulak multivitamin. so segala jenis
vitamin ada dalam tablet nih. siap iron lagi, so ade ibu2
yang kurang hb tu boleh laa try vitalea nih.
*vitalea pon ade folic acid jugak taww

5. Omega Guard
*yang ni fungsi dia pulak membekalkan EPA dan DHA yg tidak dapat
dijana oleh badan . boleh dapat melalui makanan yg kita makan
*EPA dan DHA ni penting tuk tumbesaran otak dan mata bayi dalam kandungan

6. Ostematrix
*haa yang ni pulak jaga tahap kalsium dlm badan ibu
*so xde masalah tulang rapuh, kaki kejang, sembelit bagai
*most of my customer amik oste ni mase dlm pantang sebab
sembelit. hehehehe semua berpuas hati katenyerr!
*juga baik tuk ibu2 preggy yg xminum susu, so boleh amik oste sbgai ganti.
*juga untuk pembentukan tulang baby yg kuat:)

aaa dah panjang2 menulis nih, klu ada sesiapa nak bertanya/order
boleh whatsapp me kat number ni +60174343013
or boleh juge email mysstic_wanjan@yahoo.com

pada sesiapa yang dekat dengan branch shaklee, juga boleh beli
sendiri . boleh gunakan id saya : 951102 untuk membuat belian dan memdapat harga ahli!
yeaayyyy!


No comments:

Post a Comment

comment anda amat dihargai.tq

Post a Comment

comment anda amat dihargai.tq